1987. december 15-én született Balassagyarmaton. Zenei adottságai elég korán megmutatkoztak.Egészen kisgyermekként elbűvölte a népdalok világa, mely későbbi munkáira is részben kihatott. Zenei tanulmányait, a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola növendékeként kezdte Somogyvári Ildikó (zongora) osztályában.14 évesen felvételt nyert többek közt a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola zeneszerzés, zongora és szolfézs-zeneelmélet szakára,ahol Reményi Attila (zeneszerző), Hennel Georgina (zongora) és Oláh Margit (zongora, kamarazene) voltak vezető tanárai.A konzervatórium elvégzése után sikeresen felvételizett a párizsi Zeneakadémiára, de tanulmányai anyagi okok miatt megszakadtak.

Jelenleg szabadúszó zeneszerzőként és korrepetitorként valamint magán zeneelmélet, szolfézs és zenetörténet tanárként tevékenykedik. Korrepetitori munkája során több magyarországi regionális és országos versenyen vett részt, a Magyar Állami Operaház magánénekeseivel is dolgozott, és közreműködött számos művészeti iskolában.

Zeneszerzői munkássága igen széleskörű.Több mint 120 befejezett opusza van. Komponált már szóló hangszeres, vokális, kamarazenei és zenekari műveket egyaránt, valamint versenyműveket is. (Concertino cimbalomra és vonósokra, Hegedűverseny, Piano Concertino, stb).

Műveiben fontos szempont a hagyományosság, azaz a melódiára, harmóniára és ritmikára épülő zenei gondolatok.Több alkalommal adott szerzői és zongorahangversenyt Budapesten, Balassagyarmaton, Győrött, Pápán és az ország számos pontján. Ezen estek alkalmával kimondottan olyan szerzők remekműveit tűzte műsorára, akik kevésbé ismertek Magyarországon. Saját kompozíciói megszólaltak már számos európai országban (Szlovákia, Ausztria, Franciaország, Németország, Belgium, Anglia, Hollandia, Csehország, Spanyolország, stb.), valamint Mexikóban és Kínában is, 2012 nyarán pedig nagy sikerrel adott koncertet Japánban, ahol Asuka Kososhi balett művésznő felkérésének tett eleget. Erre az alkalomra komponálta a Fukushima áldozatainak emlékére írott Elégiát.

Az utóbbi években több kamarazenei hangversenyt és szólóestet adott, melyben fiatal művészekkel együtt muzsikált. Budapesten a híres Kossuth Klubban, Mozaikok, az Országos Idegennyelvű Könyvtárban Nemzetek Muzsikája és A Cimbalom címmel több részes hangversenysorozat szervezője és közreműködője volt. Mindezek mellett a Fészek Művészklub, a Művészetek Palotája Üvegterme, a Rátkai Márton Klub, a Vasas Művelődési Ház, a Galéria13, a Bálint Ház épp úgy otthont adott előadó és alkotóművészi munkájának, mint a Szép galéria vagy Lotz Károly terem.

Weöres Sándor-Bartók Béla: Rongyszőnyeg a Teljesség felé címmel színházi előadóesteket tartottak Jancsó Sarolta színművésznővel a költő születésének 100. majd halálának 25. évfordulója alkalmából a 2013/14-es évadban. (Bálint Ház) 2014 tavaszán a Jancsó Sarolta által rendezett Csehov: A sirály c. művéhez percoperát komponált A viharmadár címmel, melynek bemutatója a Bethlen téri Színházban volt.

A Magyar Rádió egyes műsoraiban több alkalommal olvasták be gondolatait, mely a hallgatóság számára az alkotó szemszögéből világít rá egy-egy mű keletkezésére vagy annak értékelésére.

2009 óta a Neuma Zeneműkiadó gondozásában évente egy kompozíciója került kiadásra a kiadó kortárs sorozatában.(Toccata cimbalomra, Apróságok Apróságoknak – zongorára, nem csak gyermekeknek, Concertino cimbalomra és vonószenekarra, Jelenetek ifjúsági vonószenekarra).

"Mindketten a Théba Művészeti Szakközépiskolában tanítunk,- de ettől még elkerülhettük volna egymás barátságát- de egy húron pendülünk, és ez összehozott minket. Ádám abban az értelemben (is) tehetséges, ahogy én használom és értelmezem ezt a szót...

Jancsó Sarolta színművésznő, színháztörténész. Csokonai alkotói-díjas

"Korunk művészei gyakran önmaguknak írnak, csak az önkifejezés fontosságával törődnek. De vannak, akik már rájöttek arra, hogy az alkotás folyamatába a közönséget is be kell vonni.

Némethy Attila zongoraművész, a LFZE tanára, a Magyar Rádió Bartók (MR3) műsorvezetője

"Ádámot 15-éves korától ismerem. A Balassagyarmati Zenei Táborban találkoztunk. Már akkor megfogott kisugárzó zenei egyénisége. Mindenre nyitott volt.

Dr. Herencsár Viktória egyetemi docens, a Cimbalom Világszövetség elnöke.